Puurot ja myslit

Hiutalepuuro mikrossa, yhden hengen annos

2 dl vettä
¾ dl puurohiutaleita (esim. kaura-, ruis-, ohra- tai vehnähiutaleita)
pieni ripaus suolaa

  1. Mittaa ainekset lautaselle. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia välillä kerran sekoittaen. Hauduta kypsäksi puolella teholla 1-2 minuuttia. Sekoita kerran haudutuksen välillä. Mausta ripauksella suolaa. Syö puuro maidon ja marjojen kanssa.

Mannapuuro mikrossa, yhden hengen annos

2 dl maitoa
1/3 dl mannasuurimoita
pieni ripaus suolaa

  1. Mittaa maito ja suurimot lautaselle ja sekoita ainekset. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita välillä. Alenna teho puoleen, kypsennä 3 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta ripauksella suolaa. 
  2. Syö puuro mehukeiton tai maidon, sokerin ja kanelin kanssa.

Mansikka-raparperipuuro

1 l vettä
2–3 dl raparperinpaloja
2 dl mannasuurimoita
1dl kauraleseitä
1–1 ½ dl sokeria
noin 6 dl mansikkaa
ripaus suolaa
ripaus inkivääriä

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon rapaperipalat.
  2. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja kauraleseet.
  4. Pienennä lieden tehoa ja hauduta puuroa noin noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo ettei puuro pala pohjaan.
  5. Soseuta puuron hautuessa mansikat sauvasekoittimella.
  6. Mausta puuro sokerilla ja lisää mansikkasose. 
  7. Nosta puuro liedeltä ja anna puuron jäähtyä hetki. Tarjoa esimerkiksi maidon kera.

VINKKI!
Jos haluat kuohkeaa puuroa, jäähdytä puuro sokerin lisäämisen jälkeen hyvin. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita puuroon mansikkasose ja nauti!

Riisipuuro

3 dl vettä
7 dl maitoa
1½ dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa

  1. Kiehauta vesi kattilassa.
  2. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  3. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
  4. Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Mausta lopuksi puuro suolalla.

Katso video:

Suklainen puuro

1 l maitoa
4 ½ dl vehnähiutaleita
½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa

  1. Kiehauta maito pinnoitetussa tai paksupohjaisessa kattilassa. Varo ettei maito kuohu yli kattilan laitojen. 
  2. Sekoita joukkoon vehnähiutaleet sekä sokeri-kaakaoseos (kaakaossa ei saa olla paakkuja). Keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta valmis puuro vaniljasokerilla ja suolalla.

Tuorepuuro puolukasta

4 dl puolukoita
1 banaani
4 dl rasvatonta piimää
3/4 dl fariinisokeria
4 dl ruishiutaleita

1. Kuori ja paloittele banaani.
2. Soseuta puolukat ja banaani sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
3. Lisää joukkoon piimä ja mausta fariinisokerilla.
4. Sekoita joukkoon ruishiutaleet.
5. Anna seoksen turvota jääkaapissa pari-kolme tuntia tai yön yli. Tarjoa maidon kanssa.

Katso video:

3 puuroa

Takaisin