Juusto- ja munaruoat

Munakas

4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(paprikajauhetta)

Paistamiseen: 1 rkl rasvaa

1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden raken­ne rikki.
2. Lisää neste ja mausteet.
3. Ruskista rasva paistinpannulla ja kaada munakasseos sii­hen.
4. Sekoita hyytyvää munakasmassaa haarukalla rauhallisin vedoin välillä pannua ravistellen niin, että munakas irtoaa pannun pohjas­ta. Onnistunut munakas on tasais­ta ja kiiltävää.
5. Kun munakas on valmis, kallista pannua ja valuta mu­nak­kaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää näkyviin.
6. Tarjoa munakas heti.

Vinkki!
Valitse täytteeksi jotakin näistä:

  • 1–2 dl suikaloitua kinkkua
  • purkki valutettua tonnikalaa
  • 1–2 dl kuutioitua, paahdettua makkaraa
  • 2 dl paloiteltuja, kuullotettuja kasviksia
  • 1–2 dl paistettua peruna-sipulisekoitusta
 

Pitsapannari

4 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(½ dl leseitä)
2 rkl öljyä

Täyte:
pala purjoa
¼ paprikaa
75 g kinkkua
1 tomaattia
1 tl oreganoa

Pinnalle: ½ dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun: rypsiöljy/juokseva margariinia

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 26–28 cm) piirakkavuoka.
  3. Sekoita taikinan aineet keskenään kulhossa.
  4. Valmista täyte: Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  5. Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin kera.
Katso video:
Takaisin