Juusto- ja munaruoat
Munakas
4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
valkopippuria
(paprikajauhetta)
Paistamiseen: 1 rkl rasvaa
1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla niiden rakenne rikki.
2. Lisää neste ja mausteet.
3. Ruskista rasva paistinpannulla ja kaada munakasseos siihen.
4. Sekoita hyytyvää munakasmassaa haarukalla rauhallisin vedoin välillä pannua ravistellen niin, että munakas irtoaa pannun pohjasta. Onnistunut munakas on tasaista ja kiiltävää.
5. Kun munakas on valmis, kallista pannua ja valuta munakkaan toinen puoli tarjoiluvadille ja kumoa toinen puoli päälle niin, että kaunis ruskistunut pinta jää näkyviin.
6. Tarjoa munakas heti.
Vinkki!
Valitse täytteeksi jotakin näistä:
- 1–2 dl suikaloitua kinkkua
- purkki valutettua tonnikalaa
- 1–2 dl kuutioitua, paahdettua makkaraa
- 2 dl paloiteltuja, kuullotettuja kasviksia
- 1–2 dl paistettua peruna-sipulisekoitusta
Pitsapannari
4 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
(½ dl leseitä)
2 rkl öljyä
Täyte:
pala purjoa
¼ paprikaa
75 g kinkkua
1 tomaattia
1 tl oreganoa
Pinnalle: ½ dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun: rypsiöljy/juokseva margariinia
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele pyöreä (halkaisijaltaan 26–28 cm) piirakkavuoka.
- Sekoita taikinan aineet keskenään kulhossa.
- Valmista täyte: Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi puolirenkaiksi. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikasta. Leikkaa pala paprikaa, kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
- Kaada taikina vuokaan, ripottele täytteen aineet päälle ja lopuksi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin kera.
- Juomat
- Juusto- ja munaruoat
- Jälkiruoat
- Kalaruoat
- Kastikkeet, dipit ja marinadit
- Kasvisruoat
- Leivonnaiset makeat
- Leivonnaiset suolaiset
- Liha- ja makkararuoat
- Puurot ja myslit
- Salaatit ja salaatinkastikkeet