Kalaruoat

Fisunyytit

500 g pakastekasvissuikaleita
300 g nahatonta lohta tai kirjolohta
½ tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
½ dl hienonnettua tilliä
tilliä ja sitruunaa koristeeksi
 
1. Jaa kasvissuikaleet neljän foliopalan päälle.
2. Leikkaa kala neljään yhtä suureen osaan ja pane kasvisten päälle.
3. Ripota pinnalle sitruunapippuria, suolaa ja hienonnettua tilliä.
4. Kääri folio kiinni ja nosta nyytit uunipellille. Kypsennä 200 asteessa 30–40 minuuttia.
5. Koristele valmiit, avatut nyytit tillillä ja sitruunalohkoilla.
 
VINKKI! Tarjoa nyyttien kanssa tartarkastiketta.

Kalanuudelivokki

125 g nuudeleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
250 g pakastekasvissuikaleita
1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 dl ruokakermaa 
1 tl sitruunapippuria
400 g ruodotonta kalaa, esimerkiksi kirjolohisuikaleita
1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä

Pinnalle:
juustoraastetta

  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva wokpannussa. Ruskista sipulit kevyesti.
  3. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota hetki. Lisää sitten inkivääri, kerma ja sitruunapippuri. Anna hautua noin 10 minuuttia. 
  4. Lisää pannuun lohisuikaleet ja sekoittele hetken aikaa. Lisää vokkiin lopuksi pähkinät ja nuudelit varovasti käännellen.
  5. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Tarjoa heti.

Kalastajan keitto

6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
7 dl vettä
1–1 ½ kalaliemikuutiota
2 tl suolaa
7 kokonaista maustepippuria
500 g kalaa
3 dl maitoa

1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli.
3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit.
4. Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan.
5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
6. Lisää maito. Anna keiton kuumentua.
6. Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon. Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää.

Tonnikalapasta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 tl hunaja (2-3 rkl chilikastiketta)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa
300–350 g täysjyväpastaa

Koristeluun: tuoretta basilikaa

Tarjoiluun: juustoraastetta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja pilko sienet.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.
3. Lisää tomaattimurska, mausteet ja tonnikala ja hauduta noin 10 minuuttia.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois.
5. Sekoita pasta kastikkeeseen. Koristele hienonnetulla basilikalla. Laita tarjolle juustoraastetta.

Katso video:

Takaisin