Lautasmalli

Lautasmalli on hyvä apuväline oikeanlaisen aterian kokoamiseen. Ota ruokaa sen verran kuin arvioit jaksavasi syödä! Ja ainahan voi ottaa lisää.

Koosta ateria näin

  • Puolet lautasesta kasviksia
  • Neljännes lautasesta perunaa tai (täysjyvä)riisiä/pastaa
  • Neljännes lautasesta lihaa, kalaa, munaa tai palkokasveja

Lisukkeet

Ruokajuoma

  • rasvatonta maitoa tai piimää tai vettä

 Leipä ja rasva

  • pala täysjyväleipää 
  • päälle sipaisu pehmeää kasvirasvalevitettä

Jälkiruoka

  • marjat ja hedelmät täydentävät ateriaa
  • jälkiruoan voi jättää myös välipalaksi
Takaisin

Kuva: Valtion ravitsemusneuvottelukunta

Lautasmalli

Kuva: Valtion ravitsemusneuvottelukunta