Pannunalunen pajusta

Paju taipuu virpomisen lisäksi panunaluseksi.

Tarvitset:

  • Pienet oksasakset (sekatöörit)
  • Pajunoksia
  • Luonnonkuitunarua tai ohutta, taipuisaa metallilankaa (esim. kupari- tai kukkalankaa)

Huom! Herkkäihoinen saattaa tarvita ohuet työhanskat, sillä pajunkuori voi ärsyttää ihoa.  

  1. Kerää tasavahvuisia, sileitä ja suoria pajunoksia. Käytä oksien tyvipäät (paksuus 1–2 cm). Jos käytät ohuet latvat, niputa 2–3 oksaa yhteen.
  2. Katkaise pajut 18–20 cm:n pätkiksi.
  3. Yhdistä oksat (tai niput) solmimalla kolmesta tai neljästä kohdasta narulla.
  4. Vedä naru tiukkaan, sillä tuore paju kutistuu kuivuessaan. Jatka solmimista, kunnes oksista muodostuu neliön muotoinen matto.

Vinkki! Solmi ”kissaoksista” pääsiäisliina tai ovikoriste samoin kuin pannunalunen.

Takaisin